NM – forhåndsomtale

Friidrettsforbundet har gjort forhåndsomtale og kommet med «stalltips» på hvem som tar de ulike medaljene. Og, skal vi tro ekspertene tar Henrik Flåtnes bronse i lengde og gull i tresteg.
 
Lengde:
Tikjemper Martin Roe fra Fri har norsk årsbeste i øvelsen med 7.61. Han har bronse i NM i øvelsen fra 2016, sølv fra i fjor og det er godt mulig at karen fra Trengereid tar steget helt øverst opp på pallen i år. Den tøffeste utfordreren blir nok 2016-vinner Ingar Kiplesund fra Trondheim. Mannen med pers på 7.76 har ikke fått det helt til å stemme i år og står med årsbeste på 7.53.
 
Unge Henrik Flåtnes tok bronse i fjor og kan fort gjenta den bragden i år. Ellers kan Brede Solberg Stølen fra Ranheim og Lars Vikan Rise fra Nidelv nevnes. Sistnevnte er tikjemper, har en årbeste på 7.26 og har hele fem NM-medaljer i lengde utendørs, toppet med gull i 2010. Regjerende gullvinner Amund Sjursen fra Gneist har ikke hoppet lengde utendørs i år, men er påmeldt øvelsen.
 
Finale fredag kl. 16.35
 
Medaljetips:
1. Martin Roe
2. Ingar Kiplesund
3. Henrik Flåtnes
 
Tresteg:
Henrik Flåtnes fra Tønsberg har norsk årsbeste i øvelsen med 15.35 og er eneste nordmann over 15 meter i år. Han tok sølv i øvelsen i fjor og ble nummer syv i øvelsen under årets U18-EM. Regjerende mester Jesper Vestbø fra Tjalve er påmeldt og er nok den av de litt eldre som kan tukte de yngre utøverne. Viljar Gjerde fra Norna-Salhus er en klar medaljekandidat, det samme med Fanas Erlend Bolstad Raa, som har pers på 14.98 fra 2016. Ellers blir det spennende å se Ingar Kiplesund i aksjon.
 
Finale lørdag kl. 15.30
 
Medaljetips:
1. Henrik Flåtnes
2. Jesper Vestbø
3. Erlend Bolstad Raa

Det er stengt for kommentarer.