NM i Friidrett 2020 i Bergen resultater for våre utøvere fredag

100 METER FORSØK:

Sebastian Berntsen.

Sebastian gjorde et flott løp i forsøket og kom i mål som nr. 5 med 11.28. De 4 beste kom direkte til semifinale i hvert heat, men også de 4 beste tidene fra alle heatene. Her hadde Sebastian den beste tiden og hadde kvalifisert seg til SEMIFINALEN!

Claudia Maria Hastie Foss måtte kaste inn håndkleet fordi hun ble syk. Men det blir mange muligheter senere for Claudia.

100 METER SEMIFINALE:

Sebastian løp i bane 1 sammen noen av de beste sprinterne i landet. Her var det kun de 2 beste i hvert av 3 heat pluss de 2 beste tidene som gikk til finalen så var meget nåløyet trangt. Men Sebastian viste ingen respekt, kom godt ut og endte som nr. 6 med flott tid 11.31. Flott erfaring for han å ta med seg videre, han er tross alt bare 15 år! Gratulerer med flott innsats!

1500 METER FORSØK:

Oliver Andersen Vedvik.

Forsøket ble på vanlig vis arrangert gjennom to forsøksheat, der de seks beste utøverne i hvert heat kvalifiseres til finale. Oliver ble plassert i heat 1, og der ble det som forventet et taktisk løp. Tempoet var lavt frem til sisterunden, da ble det satt fart fra front. Oliver viste seg sterk på denne runden ved å ta seg videre til finale som tredje raskest i sitt heat. Starten på 1500m-finalen går kl. 18:45 imorgen. Der stiller for øvrig Jakob Ingebrigtsen som finalens trettende mann, da han er gitt direkteplass i finalen.

5000 METER:

Cedrik Bakke Christophersen.

Cedrik var seedet i øvelsens C-heat, og leverte der et solid løp. Triathleten tok flere føringer underveis i løpet, og sørget dermed for stabil fart for resten av feltet. Klokken viste 14:56,81 idet Cedrik krysset mållinjen, hvilket innebar en ny personlig rekord med over 15 sekunder, samt en 33.plass blant de 45 fullførende i øvelsen. Friskt satset Cedrik, flott debut i NM.

Jonatan Andersen Vedvik.

På grunnlag av sin meget sterke sesong var Jonatan seedet i øvelsens A-heat, et heat som må kunne karakteriseres som et av de sterkeste i mesterskapets historie. Ikke uventet ble det et taktisk løp for utøverne i dette heatet. Jonatan løp sterkt helt til målstreken, som han krysset idet klokken viste 14:17,21 og sikret seg niendeplassen i A-heatet og endte til slutt på 13. plass blant de 45 fullførende i øvelsen. Jonatan følte selv at han ikke fikk ut det han håpet – men jobber på videre. Du er sikkert skuffet Jonatan, men du skal vite at det gir oss enorm glede og se deg et hode høyere enn de fleste, se deg kjempe med alt du har.